20 juni, 2017

Klartecken för 100 nya bostäder i Strängnäs

En ny stor fastighetsaffär har rotts i hamn i Strängnäs nya stadsdel Eldsundsviken

Vasallen säljer en kasernbyggnad samt byggrätt till HMB Lillskär, som delägs av bostadsutvecklingsbolaget Lillskär och byggentreprenadföretaget HMB Constructionlänk till annan webbplats.

– Vi har en genomgående tanke med utvecklingen av området som handlar om att skapa en fungerande mix av bostäder och verksamheter, vilket innebär att det är med stor omsorg vi valt att sälja till HMB Lillskär, som nu möjliggör byggnation av cirka 50 små lägenheter samt nyproduktion av nästan lika många ordinarie lägenheter, säger Erik Engströmlänk till annan webbplats, fastighetschef på Vasallen.

– Vi vet att det råder brist på små lägenheter, samtidigt som efterfrågan är stor. De här lägenheterna kommer bli små ettor och tvåor med högt i tak. Häftiga förstagångslägenheter, perfekta för unga köpare. Vad gäller nyproduktionen får vi återkomma så snart arkitekterna är klara, tillägger Tore Berglund , VD på Lillskär.

– Vasallen har verkligen krattat manegen i Eldsundsviken. Strängnäs har fått en levande stadsdel som vi gärna bidrar till. Dessutom kommer Strängnäs nya resecentrum innebära ännu bättre förbindelser till exempelvis Stockholm. Så pendlingsmöjligheterna är goda, påtalar Krister Karlsson, VD på HMB Construction.

Renovering och byggnation av de små kasernlägenheterna påbörjas våren 2018, och de helt nya sjönära bostäderna har planerad byggstart augusti 2018.

Läs mer här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterpå SVT

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Eldsundsviken.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.