Eldsundsviken lever

I Eldsundsviken finns närmare ett 40-tal företag och verksamheter med en stor bredd. Allt från TV-kocken Leila Lindholms butik till hantverkare, tjänsteföretag, förskola och skola. Enbart de olika kommunala och privata skolorna, med en mängd utbildningar, har 1 500 studieplatser i Eldsundsviken.

Här finns även ett rikt föreningsliv med bågskyttar, taekwondoutövare, innebandyspelare med flera som gör området levande även på kvällar och helger. I boulehallen är det ofta aktivitet och i anslutning till området finns även motionsspår.

Närheten till Mälaren är förstås påtaglig. Varma sommardagar lockas många till badplatsen. Och visioner saknas inte för att utnyttja det sjönära läget ytterligare. Bland annat planeras för 350 båtplatser i marinan samt en bastuanläggning.

 

Strängnäs Båtvarv

Hos Strängnäs Båtvarv i Eldsundsviken kan du förvara din båt, husbil och husvagn. Fullservicevarvet ligger beläget vid Mälarens södra strand och har både nyrenoverade inomhuslokaler och ett inhägnat och larmat område utomhus. Efter bara några månader blev det fullt på vinterförvaringen och de fick snabbt expandera. Verksamhetsytorna tredubblades. En ramp för sjösättning och upptagning av båtar upp till 50 ton byggdes. Och planer finns för ett kundcenter och en butik. Allt flyter i Eldsundsviken.

Snabbfakta om Rindö

  • Rindö och Rindö Hamn ligger strax utanför småstadsidyllen Vaxholm. Stockholm, som nås både från söder och från norr, är bara 45 minuter bort med bil. Du kan också åka kollektivt med SL och har du tid och bara vill njuta, är Vaxholmsbåtarna ett skönt alternativ på sommaren. Och har du egen båt behöver du inte ens passa någon tidtabell.
  • Den militära närvaron i Rindö Hamn är över, men de unika byggnaderna finns kvar efter KA1/Amf1. Det är dessa byggnader som nu återfår sin forna glans. Här finns också Oskar-Fredriksborgs fästning, världens modernaste fästning i slutet av 1800-talet, som är bevarat som byggnadsminne
  • På Rindö finns kommunal service som barnomsorg och grundskola F-6
  • Här finns också privat service i form av restaurang, krog, lanthandel, ostmakeri, gym, vandrarhem med mera.
  • Det bor cirka 1 000 personer på Rindö. Den fem kilometer långa ön korsas av länsväg 274 som har kostnadsfri bilfärjeförbindelse med både Vaxholm och Värmdö. På så sätt kan Stockholm nås både från norr och söder.
  • Med Vaxholmsbåten tar du dig till Vaxholm, Stockholm och skärgården.